Formules

Formules

Op maat

We hebben verschillende formules ontwikkeld om zo tegemoet te komen aan de diversiteit aan zorgvragen. We organiseren onder meer:

* Rots en Water groepstrainingen voor diverse leeftijdsgroepen
* Vervolgtraining Rots en Water Level 2
* Zomertraining 'Klaar voor het nieuwe schooljaar?!
* Kom op, Kop op! Driedaagse weerbaarheidstrainingen
Hieronder vindt u meer uitleg.

Rots en Water

Rots en Water

in groepsverband

Op geregelde tijdstippen presenteren we groepstrainingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deelnemers kunnen een tijd op voorhand intekenen en worden in leeftijdscategorieën ingedeeld. Kijk geregeld naar onze kalender om op de hoogte te blijven van onze nieuwste trainingsreeksen.

Rots en Water Kinderen
Doelgroep: Kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar
Locatie: Gent, Aalst en Herzele
Datum: Zie kalender
Prijs: 150 euro (8-delige reeks)

Rots en Water Jongeren
Doelgroep: Jongeren van het 1ste en 2de middelbaar
Locatie: Gent en Herzele
Datum: Zie kalender
Prijs: 150 euro (8-delige reeks)

Rots en Water

Rots en Water

LEVEL 2

Tijdens deze training gaan we dieper in op de thema's van de basistraining. Onze rode draad blijft wel dezelfde, door te spelen en te bewegen worden tal van sociale vaardigheden aangeleerd! We werken vooral rond houding, stemgebruik, positieve gedachten, zelfrespect, weerbaarheid, zelfverdediging, samenwerken en met als klap op de vuurpijl een spannend afsluitmoment. Aan deze training kunnen enkel kinderen deelnemen die reeds een basistraining gevolgd hebben.

Doelgroep: Deelnemers Rots en Watertraining
Locatie: Herzele
Datum: Voorzien Kerstvakantie 2022 (meer info volgt)
Prijs: 125 euro (3 halve dagen)

Klaar voor het schooljaar!

Klaar voor het schooljaar!

Klaar voor het nieuwe schooljaar?!

De overgang naar een nieuw schooljaar verloopt niet altijd van een leien dakje. Al zeker niet als kinderen veranderen van school of de grote stap naar het middelbaar zetten. Wil je jouw kind de nodige tools meegeven om het schooljaar vol goede moed en vertrouwen aan te vatten?
Gedurende drie halve dagen werken we op een actieve, speelse maar ontspannen manier rond lichaamshouding en uitstraling, sociale vaardigheden, persoonlijke grenzen en groepsdruk, zelfrespect en zelfvertrouwen, enz. Vaak liggen hierin gouden kansen verscholen om bepaalde patronen te doorbreken (zoals onder meer de pestproblematiek).


Doelgroep: Startende in het het 5de en 6de leerjaar of 1ste middelbaar
Locatie: Herzele
Datum: augustus 2022
Prijs: 125 euro

Reserveer nu

Kom op, Kop op!

Kom op, Kop op!

Weerbaarheidstraining

Tijdens de kerstvakantie organiseren we telkens een driedaagse weerbaarheidstraining. Door middel van sport en spel worden kinderen ondergedompeld in de wereld van Rots en Water. Niet alleen beleven ze veel plezier aan de talloze activiteiten, ze leren vooral veel waardevolle dingen. Kinderen leren eigen grenzen aangeven en bewaken, zichzelf te vertrouwen om nieuwe uitdagingen aan te gaan, zich weerbaar opstellen, met anderen samenwerken, uitdagende opmerkingen te negeren, enz.

Doelgroep: Kinderen en jongeren van 7 tot 11 jaar
Locatie: Herzele en Gent
Datum: Kerst 2022 (meer info volgt)
Prijs: 125 euro

Reserveer nu

Sterk Staan

Sterk Staan

workshops

Onze “Sterk Staan” training is gebaseerd op de Rots en Water methodiek. Tijdens de twee voormiddagen werken we met een tiental kinderen rond positieve sociale vaardigheden zoals lichaamshouding, zelfvertrouwen, spreektechnieken, oplossingen zoeken, durf, opkomen voor jezelf, positief denken, enz.

* Eigen grenzen verkennen en bepalen
* Eigen grenzen overtuigend aangeven
* Stevig in je schoenen (blijven) staan

We leggen veel nadruk op ervaring en gaan actief aan de slag. Aan de hand van rollenspelen en andere spelvormen word je stilaan meester over jezelf.

Doelgroep: 3de tot 6de leerjaar
Locatie: Gent
Data: nog nader te bepalen

Schrijf nu in

Klaar voor het 1ste leerjaar

Klaar voor het 1ste leerjaar

Workshop

Binnen een paar maanden zet jouw kleuter misschien de eerste stapjes richting de grote school. Eindelijk komt dat langverwachte eerste leerjaar in zicht. Ongetwijfeld brengt deze grote stap voor ouders en kinderen ook wat vragen mee. Tijdens deze namiddag ( 22 augustus) werken we op een speelse en ontspannende manier rond positieve ingesteldheid, focussen, rekening houden met elkaar, … . Stijn laat zich voor deze training flankeren door een steengoede juf die al jaar en dag lesgeeft in het eerste leerjaar.

Doelgroep: 1ste leerjaar
Locatie: Herzele
Data: augustus '22

Schrijf nu in