< Terug naar Aanbod Kinderen & Jongeren

Rots en Water

Rots en water is een erkende weerbaarheidstraining voor meisjes en jongens van 4 tot 16 jaar. Tijdens de training werken we rond vijf grote thema’s:

 

  • zelfvertrouwen,

  • zelfrespect,

  • zelfcontrole 

  • zelfverdediging

  • weerbaarheid

Het programma is opgebouwd rond twee begrippen: de Rots- en de Waterhouding. De Rotshouding staat voor de standvastige en onwrikbare houding, terwijl de Waterhouding symbool staat voor de beweeglijke en verbindende houding. De kunst bestaat erin om een balans te vinden tussen beide houdingen; om enerzijds rekening te houden met de anderen (water) en tegelijkertijd op te komen voor de eigen wensen, noden en overtuigingen (rots). Beide houdingen zijn namelijk essentieel in het dagelijks leven. Een rotshouding zal meer aangewezen bij groepsdruk, terwijl een waterhouding de voorkeur geniet bij discussies.

Doelgroep:

We hanteren geen specifieke criteria. Geen enkel kind mag immers uit de boot vallen! Onze groepen zijn steeds heterogeen samengesteld. Kinderen worden niet opgedeeld volgens zorgvraag of ‘diagnose’. Door kinderen met verschillende noden met elkaar in verbinding te stellen leren ze elkaars verschillen te appreciëren. Ze ontdekken elkaars talenten en laten zich hierdoor inspireren.

Afhankelijk van de zorgvraag worden trainingen in groeps- of individueel verband gegeven.

Werkwijze:

Sjans is een heel toegankelijk trainingscentrum. Om lange wachtlijsten te vermijden, bieden we op regelmatige basis nieuwe trainingen aan in diverse steden en gemeenten.  Onze trainers zijn allemaal gecertificeerde Rots en Watertrainers die in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen reeds hun sporen verdiend hebben.
Inschrijvingen verlopen heel laagdrempelig. Intakegesprekken zijn niet vereist. Uiteraard kan je ons per mail of per telefoon contacteren voor meer informatie.

Op geregelde tijdstippen presenteren we groepstrainingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deelnemers kunnen een tijd op voorhand intekenen en worden in leeftijdscategorieën ingedeeld. Kijk geregeld naar onze boekingsmodule om te kijken welke trainingen gepland staan.

 

  • Sloeberworkshops *

    

    • Doelgroep: Kinderen van de 2de en 3de kleuterklas (4 tot 5 jaar)

    • Locatie: Herzele – Wattenfabriek