(B)Lijf van mij!

(B)Lijf van mij!

Workshops

'(B)Lijf van mij' is een weerbaarheidstraining gericht op (jonge) vrouwen waarin een initiatiecursus zelfverdediging vervat zit.

Tijdens deze vierdelige training ervaar en ontdek je als vrouw je eigen kracht. Je verkent de kracht van je lichaam en je lichaamshouding. Je wordt je meer bewust van je eigen emoties en daaraan gekoppeld je reactiepatronen.

Op een (inter)actieve  wijze gaan we tijdens de groepstraining in op volgende thema's:

* Eigen grenzen verkennen en bepalen
* Eigen grenzen overtuigend aangeven
* In actie komen in spannende tijden
* Jezelf verdedigen als de nood zich voordoet
* Stevig in je schoenen (blijven) staan
* De kalmte bewaren bij hevige emoties

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met experts uit het zelfverdedigingsgebied.

We leggen veel nadruk op ervaring en gaan actief aan de slag. Aan de hand van rollenspelen en andere spelvormen word je stilaan meester over jezelf.

Doelgroep: (Jonge) Dames vanaf 16+
Locatie: In onderling overleg
Data: Op aanvraag (mits in groepsverband)

In balans

In balans

Workshops

'In balans' is een unieke assertiviteitstraining gericht op volwassenen die de regie over hun eigen leven terug in handen willen nemen. Op een (inter)actieve  wijze gaan we tijdens de groepstraining in op volgende thema's:

* Met zelfvertrouwen nieuwe uitdagingen aangaan
* Zelfverzekerd anderen tegemoet treden
* Stevig in je schoenen (blijven) staan
* Eigen grenzen aanvoelen en aangeven
* Opkomen voor jezelf vanuit een innerlijke rust
* Omgaan met (groeps)druk
* Respectvol neen zeggen
* De kalmte bewaren bij hevige emoties

De trainingen hebben een uitgesproken psychofysiek karakter. We leggen met andere woorden veel nadruk op ervaring. Met behulp van allerlei oefeningen krijg je meer grip op jezelf, zelfs als je even het noorden kwijt geraakt. Hierdoor kan je in moeilijkere tijden gezonde keuzes blijven maken.

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: In onderling overleg
Data: Op aanvraag (mits in groepsverband)

Gezinstraining

Gezinstraining

op maat

Gezinnen kunnen een trainingsreeks op maat van het gezin aanvragen. Het aantal sessies zal afhangen van de noden en zorgvragen van het gezin. Gewoonlijk werken we in een serie van vier sessies (van telkens 50 minuten), met mogelijkheid tot uitbreiding.

Tijdens de sessies leer je elkaar beter begrijpen en werk je aan de leerdoelen die jullie als gezin vooropstellen.  De gezinstraining zal voor ieder deelnemend lid een verrijking zijn, zowel op individueel als op relationeel vlak.
Een echte aanrader dus!

Locatie: Herzele
Datum: Opnieuw mogelijk vanaf september 2019
Prijs: 65 euro per sessie/ per gezin

Straf ouderschap

Straf ouderschap

Workshop

Als ouder word je af en toe op de proef gesteld en bots je op je eigen grenzen. Twijfels of onzekerheid steken dan snel de kop op.
In de training “Straf Ouderschap” leer je deze vragen omzetten in daadkracht en (her)ontdek je je eigen positieve energie! Op een actieve manier werken we rond zelfzorg en zelfrespect, lichaamstaal en uitstraling, bewaken van grenzen, straffen en belonen, zelfcontrole en kalmte, enz.
Door in te zetten op zelfzorg haal je het beste in jezelf en je kinderen naar boven. Verwacht geen ellenlange theoretische uiteenzettingen maar eerder een interactieve workshop. Je krijgt bruikbare en onmiddellijke handvaten aangereikt waarmee je zelf onmiddellijk aan de slag kan.
Als ouder, pleegouder of opvoeder zal je op het einde van de workshops vast en zeker sterker en “straffer” in je schoenen staan.


Doelgroep: Ouder(s) of voogd(en) (deze training kan eveneens ingekocht worden)
Locatie: In onderling overleg
Data: Op aanvraag (mits in groepsverband)